ΕΣΔΔΑ Διαγωνισμός 2021 :

Ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 2862 ενώ στο Α στάδιο του διαγωνισμού συμμετείχαν 1520 υποψήφιοι. Δικαίωμα συμμετοχής στο Β στάδιο έχουν 260 υποψήφιοι.

Επιτυχόντες του φροντιστηρίου μας στον 28ο Εισαγωγικό Διαγωνισμό

Λουκάκης Αλέξανδρος 10ος στο Τμήμα Γενικής Διοίκησης

Μαρκατζίνου Μαρίνα 23η στο Τμήμα Γενικής Διοίκησης

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 28ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΣΔΔΑ

28ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΣΔΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

28 ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΣΔΔΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ_ΚΕΝΤΡΑ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

26-07-21 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 28ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΕΣΔΔΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 2021

Υπουργική Απόφαση για Διαδικασία Διαγωνισμού

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΣΔΔ 08/06/2021

Παράταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ανάγκες στελέχωσης των φορέων με αποφοίτους του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ

Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ανάγκες στελέχωσης των φορέων με αποφοίτους του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ

160 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 28ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΣΔΔΑ ΤΟ 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 28OY-29OY ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΣΔΔΑ- συνολικά 295 Θέσεις

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ 27ου ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Συγχαρητήρια στην ΠΡΩΤΗ των πρώτων μαθήτριά μας  Χατζηνικόλα Γιόλα. Ευχόμαστε καλή φοίτηση στη Σχολή  Δημόσιας Διοίκησης και καλή σταδιοδρομία. Η Γιολάντα με σωστή καθοδήγηση και στοχοπροσήλωση, κατάφερε να περάσει πρώτη στη Σχολή.

4 Επιτυχόντες

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους επιτυχόντες μας,  τον Μάντη Πέτρο 11η θέση, Τσικλητάρη Λουκά 54η θέση, Ασπρουλάκη Ελένη 77η, για την επιτυχία τους και την εισαγωγή τους στη Σχολή. Οι κόποι σας ανταμείφθηκαν.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

7 από τους 12 μαθητές μας επιτυχόντες.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το Α’ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ 27ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού, 7 από τους 12 μαθητές μας επιτυχόντες

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Γιολάντα Χατζηνικόλα που κατέλαβε την 3η θέση στου επιτυχόντες. Η Γιολάντα βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από όλους του υποψηφίους στην Οικονομία, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς προερχόταν από θεωρητική σχολή.

Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές μας που με μεθοδικότητα και συστηματική καθοδήγηση προετοίμασαν του υποψηφίους μας. Ειδικά για το μάθημα των Οικονομικών είναι σημαντικό ότι ο καθηγητής γνωρίζει πως δεν απευθύνεται μόνο σε πτυχιούχους Οικονομικών Σχολών, οπότε έχει προσαρμόσει τη διδασκαλία του, ώστε να γίνεται απολύτως κατανοητός από υποψηφίους που είναι αποφασισμένοι να προετοιμαστούν σοβαρά, ακόμα και αν οι υποψήφιοι δεν έχουν υπόβαθρο Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

 Τρόπος προετοιμασίας για τα μαθήματα Οικονομικών και Οργάνωσης και Λειτουργίας Κράτους:

 Οι συναντήσεις μας χωρίζονται ανα θεματική ενότητα, οπότε για το μάθημα του Κράτους οι θεματικές που έχουμε είναι: Ευρωπαικό Δίκαιο – Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτική Επιστήμη ενώ για το μάθημα των Οικονομικών οι θεματικές που έχουμε είναι: Μικροοικομία – Μακροοικονομία και Δημόσια Οικονομική.

 Για μας μεγάλη σημασία έχει η καλλιέργεια-εξοικείωση των υποψηφίων με το γραπτό δοκίμιο που πρέπει να παρουσιάσουν στις εξετάσεις. Πραγματοποιούμε μία τετράωρη συνάντηση / εβδομάδα για το Κράτος και άλλη μία τετράωρη συνάντηση / εβδομάδα για τα Οικονομικά. Από την 2η συνάντηση των μαθημάτων μας και σε κάθε συνάντηση, γράφετε ένα τεστ διάρκειας 15-20 λεπτών σε έννοιες που παραδόθηκαν στον προηγούμενο μάθημα. Επίσης, σε κάθε συνάντηση, οι καθηγητές σας δίνουν γραπτή 
 εργασία για το σπίτι ώστε να την φέρετε την επόμενη φορά του μαθήματος. 

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συζητιούνται στην τάξη θέματα που έχουν πέσει σε προηγούμενους διαγωνισμούς ενώ με το τέλος των μαθημάτων πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες του διαγωνισμού για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων.

 Τέλος, σας “μαθαίνουν” πόσο σημαντικό είναι η δημιουργία Πλάνου Απάντησης πριν ξεκινήσετε να γράφετε.