ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/04/21 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΦΕΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

27/04/21: Δια ζώσης πρακτικές, κλινικές, εργαστηριακές ασκήσεις και κατατακτήριες εξετάσεις

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, επίκειται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ρυθμίσεις σχετικά με τις κλινικές, εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις, τα πρακτικά μαθήματα αλλά και τις κατατακτήριες εξετάσεις.

H διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων από 19/5 έως 30/5
μόνο με επίδειξη βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο.

23/04/21: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου, οι Κατατακτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν δια ζώσης από 19 έως 30 Μαΐου, τα δύο Σαββατοκύριακα αυτού του χρονικού διαστήματος και ενδεχομένως εάν χρειαστεί και Παρασκευή. Θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση με όλες τις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων.

22/04/21: “Οι κατατακτήριες εξετάσεις στα Πανεπιστήμια θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στη Συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση με όλες τις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων.”

Επιβεβαιώνονται πληροφορίες μας (από 19/03/21), ότι οι Κατατακτήριες Εξετάσεις που έχουν “παγώσει” από το Δεκέμβριο 2020, αναμένεται να διεξαχθούν πιθανότατα τέλη Μαΐου 2021.